Studiefester – En Velfortjent Pause Fra Studierne

studiefester - beer pong

Som studerende kan man godt få brug for en pause fra forelæsninger, opgaver og eksamener. For selv om det kan være både sjovt og interessant, er det hårdt arbejde at studere. Der er forelæsninger, opgaver, eksaminer og et enormt pensum, der skal nås. Du kan naturligvis snuppe en øl i fredagsbaren i selskab med dine studiekammerater, men ind i mellem skal der bare lidt mere til.

Så hvorfor ikke holde et brag af en studiefest? Det er ikke bare noget at se frem til, men giver også en fantastisk mulighed for at komme lidt væk fra bøgerne og måske møde en masse andre mennesker? Og så er det altid godt for studiemiljøet, at mødes i andre sammenhænge end lidt omkrig bøgerne og i auditorierne.

Men hvordan griber du det an? Det behøver faktisk slet ikke være så svært! Der er masser af god inspiration at hente på StudyShop. Og ellers kan vi også hjælpe med en nem guide til den perfekte studiefest.

Hvem skal med?

Først kan det være en god idé, at finde ud af hvem der skal med til festen? Er det for eksempel en lukket eller en åben fest? Er det for hele studiet eller blot for bestemte årgange eller studieretninger? Det er vigtigt at afgøre inden I planlægger videre. Det kan nemlig have stor betydning om I bliver 25 eller 200. Både rent økonomisk men også i forhold til koordinering og planlægning. For slet ikke at tale om at finde det rette sted, at afholde jeres studiefest.

Skal der være et tema?

Måske trænger I bare til at holde en helt almindelig fest uden så mange dikkedarer. Hvor I bare mødes til gode drinks, kolde øl, god musik og masser af sjov. Men måske kunne det også være oplagt med en temafest! Holder I festen om efteråret er Halloween eller Oktoberfest altid et godt tema. Her er der masser af inspiration til både udklædning, pynt og drikkevarer at finde på internettet. Holder I i stedet festen om sommeren, kunne temaet være Beachparty eller Hawaii. Eller det kunne være noget helt, helt andet som Star Wars, riddere eller togafest.

Fri dans eller planlagt underholdning?

Det kan være vældig hyggeligt bare at hænge ud med studiekammeraterne til sådan en studiefest. Nyde et par øl eller slå sig løs på dansegulvet. Men for dem, der ikke føler sig hjemme på dansegulvet, kan det være godt at have lidt underholdning i ærmet. Her kan et beer pong bord være et oplagt samlingssted og en sikker måde, at få gang i festen på! I kan enten bygge en turnering op omkring det eller bare spille på skift i par af to. Og I kan selv vurdere, hvor meget der skal fyldes i kopperne, for det kan hurtigt gå stærkt og blive en meget våd aften. Den perfekte underholdning for alle der kan lide både øl og konkurrencer. Skal det være lidt vildere kan vi anbefale stødbånd. En supersjov gimmick til drengerøve og alle andre, der ikke er bange for, at afprøve grænser. Prøv for eksempel at sende en kammerat udstyret med stødarmbåndet op i baren efter shots, og se hvad der sker, når du aktiverer armbåndet!

Hvor skal festen holdes?

Der er naturligvis stor forskel på, om I vælger at holde festen for hele studiet eller udvalgte årgange eller studieretninger. Det gælder ikke mindst, når I skal finde ud af hvor festen skal holdes. Er I blot en enkelt årgang, kan I vælge at holde det privat, såfremt der er nogle der vil lægge hus til. Og har den plads og de faciliteter der skal til. Er I derimod flere kan I evt. forhøre jer på studiet om de vil lægge lokaler til. Ellers kan I vælge at leje nogle passende selskabslokaler ude i byen.

Holder budgettet?

Endelig er det naturligvis også en god idé at kigge på budgettet for studiefesten. Og her er det nødvendigt at være realistisk. For selv om I sikkert drømmer om, at holde en fest med fri bar og livebands, så skal det også hænge sammen. Og det kan være en god hjælp at lægge et budget for arrangementet. Skal gæsterne for eksempel betale entre? Og skal de betale for drikkevarer – og i så fald, hvor meget? Må de gerne selv tage drikkevarer med eller skal disse udelukkende købes til festen? Ved at få et overblik over dette, er det også nemmere at vurdere hvad der er råd til, når der skal købes ind og evt. findes et lokale.

Men først og fremmest gælder det om at have det sjovt – inden I atter vender tilbage til bøgerne.