Studenterfesten

Nu er studentertiden endelig kommet, og hvad bedre end stundetergildet.

Traditionen er som oftest, at Mor og Far holder en studenterfest for deres nyudklækkede student, hvor venner og familie bliver samlet for at hylde, at studenten endelig har fuldført 3 lange år.

Vi kommer her med gode ideer til mad-, drikke- og festideer.

Ideer til den studenterfesten

Da studenterne oftest udklækkes I Juni måned, er der mange der afholder studenterfesterne som en havefest. Når man kender det danske sommervejr, lejer de fleste dog et telt, for at gardere sig.

Har I ikke palds I haven til alle gæsterne, ja så kan man enten leje sig ind i det lokale forsamlingshus.

Er man en mindre gruppe af gæster, kan man overveje og gå på studentens ynglingsrestaurant.

Mulighederne er mange, og det vigtigste for en god fest er blot at alle hygger sig og har det sjovt.

Valg af dato

Det optimale, vil jo være og afholde festen den dag studenten/studinen udklækkes, men logistisk er det ikke altid den bedste dag.

Derudover kan det også være en ide at holde festen en fredag eller lørdag, da flere vil kunne holde en fest I weekenden, uden og frygte for arbejdet dagen efter.

Hvad serverer man til et stundetergilde?

Igen er udvalget stort og ideerne overvældende mange til, hvad man kan servere til en studenterfest. Vi lister her nogle ideer

  1. Studentens livret
  2. Byg selv mad, såsom hotdogs, burgere og andet
  3. Grill
  4. Buffet

Studentens livret, giver lidt sig selv – det er jo trods alt studenten der fejres.

Byg selv mad, så som burgers og hotdogs er altid et sikkert hit, de fleste kan lide det, folk kan få det præcis som de vil have det, og det tager ikke særligt lang tid at tilberede.

Fyr op i Grillen, beslutter du dig for en have fest, så er det jo altid oplagt med grillmad.
Vil du ikke selv stå for det, kunne man også bestille en helstegt pattegris.

Buffet, igen er det let for folk og få hvad de gerne vil have – ingen kan være så kræsne de ikke kan lide buffet – der er noget for alles smag, og sparer dig som vært utrolig meget tid frem og tilbage.

Det bedste råd vi kan give er: hold det simpelt. Du vil ikke serverre noget mad du skal stå hele dagen og kokkerere for, eller stresse rundt mens gæsterne er der for og servere.

Sørg for og server noget mad, der gør alle kan slappe af når maden bliver serveret.
Stresser du, stresser dine gæster måske også af at se på dig – så slap af sid ned og nyd folk er kommet for at fejre din student.

Hvem skal inviteres?

Man inviterer dem som man normal gerrne vil have med til en fest, og så tjekker man også med studenten, hvem han/hun gerne vil have med.

Vær obs på gæstelisten inden I planlægger en dato. Det oplagte er jo og holde studentergildet på dagen, men det kan være smartere og passe det ind I kalenderen, især hvis I har andre I venne-/familekredsen der bliver studenter samtidig.