Idrætsefterskole kan forbedre din studentereksamen

efterskoleophold vil hjælpe din studentereksamenVenter du også utålmodigt på, at blive færdig med folkeskolen, så du kan få din studentereksamen og endelig kan flytte hjemmefra? Sådan er der rigtig mange der har det.

Men før du blot springer hovedkulds ind i næste kapitel, er det måske værd at overveje, at tage en pause fra den traditionelle skolebænk – og dine trælse forældre.
Måske ville denne pause faktisk være en god investering i din fremtid, fordi du ved at tage på idrætsefterskole i Jylland, faktisk kan forbedre dine karakterer, når du efter et år med fitness, fodbold, håndbold eller måske roning atter vender snuden hjem. ¨

Når det er sagt, så er det vigtigt at påpege, at karakterer langt fra er det vigtigste – heller ikke i gymnasiet. For ingen karakterer eller prøver, afspejler hvem du er som person, og viser alle de evner og egenskaber du har og lærer gennem et år på efterskole.

Det vigtigste på efterskolen er, at du udvikler dig personligt og socialt. At du får nye venner, lærer dig selv bedre at kende og finder en masse nyt, som du ikke anede du var god til. Efterskolen er et sted, hvor du 100% kan være dig selv.

Og hvordan vil det hjælpe på mine karakterer tænker du måske?

Jo, nu skal du se. Et år på efterskole i enten 9. eller 10. klasse kan for det første give dig bedre selvværd, så hvis du måske før i tiden ikke turde række hånden op i klassen, når læreren spurgte om noget, så vil et år på efterskole med garanti give dig et boost til at tænke, at du er god nok som du er, og du vil turde at række hånden op.

Du vil i et år styrke din fysiske form, hvilket som de fleste allerede ved, er ideelt, når hjernen skal på arbejde. Du vil simpelthen være lidt klogere, hvis du tager på efterskole før du starter i gymnasiet.

Et år på efterskole vil give dig redskaber og vejledning til, at konkretisere dine interesser, ønsker, kompetencer samt dine erfaringer. Du vil have mulighed for, at lave en personlig uddannelsesplan.
Denne vejledning kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du vil. Måske vil du faktisk slet ikke gymnasiet, når først du kender til alle de andre veje man kan gå? Eller måske finder du ud af, hvad du vil efter gymnasiet, og kan dermed bedre motivere dig selv, til at få det karaktergennemsnit, som det kræver, at komme ind på din videregående drømmeuddannelse.

Sidst vil et års pause fra skolebænken helt sikkert give dig dobbelt op på gåpåmod, når først du er færdige med, hvad der måske bedst kan beskrives som én lang krammer på efterskolen.
Denne gåpåmod er helt sikkert noget, som dine lærere vil bemærke og dette vil kunne ses på dit studenterbevis.

Vi kender det godt – et år på efterskole, kan næsten virke uoverskueligt, men vi lover, dig at når først du kommer afsted, vil du ikke fortryde de store øjeblikke som du vil opleve.
De minder vil du rent faktisk huske – du husker ikke hvad du fik til dansk skriftlig i 3.g om 10 år, men du husker første gang, du gjorde noget, som du aldrig har troet du kunne.

Dét er livskvalitet, og det er det, som gør livet virkelig værd at leve. Ikke blot vente på, at det næste er overstået, så livet endelig kan gå i gang.

Så tag på efterskole og oplev et år som én lang krammer. Du skal nok få huen på og løbe efter vognen, hvis det er det, som du drømmer om.